Selektor i igrač teniske reprezentacije BiH

Delić: Davis Cup je nepredvidiv, ali vjerujem u pobjedu

D. Kurbegović

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine biće domaćin 1. kola Euroafričke zone, gdje će u zeničkoj Areni dočekati selekciju Tunisa. Danas su se naši teniseri okupili u Zenici, a pozitivna atmosfera se osjetila već na prvom treningu.

iako neće nastupati naš najbolji teniser Damir Džumhur, svi su uvjereni da se možemo plasirati u narednu rundu. Istog razmišljanja je i selektor naše selekcije Amer Delić, koji se za ovaj meč prijavio i kao igrač.

On je za SportSport.ba govorio o prvim utiscima iz Zenice, selekciji Tunisa, formi naših igrača, te podršci s tribina.

"Dvorana je odlična stvarno, teren će biti spreman i naši igrači će biti spremni. Što se tiče Tunisa, znamo im igrača broj jedan, s kojim sam i ja igrao prije par godina. Mislim da njemu neće odgovarati ova brža podloga, a našima će sigurno više odgovarati. Ipak Davis Cup je nepredvidiv, mnogo iznenađenja ima, ali se nadam da će rezultat biti u našu korist, a obećajem da ćemo dati sve od sebe", ističe Delić.

Selektor se prijavio i kao igrač, ako bude potrebno zaigrat će.

"Ja sam se prijavio, ali se nadam da neću morati igrati, da će to naši momci odraditi i bez mene. Mirza igra ove sezone sjajno, tu je negdje oko 100 najboljih tenisera i on voli igrati na ovoj podlozi. Tomislav nadam da će se vratiti i igrati, kao što je to radio prošle godine, kada je u pitanju Damir, voljeli bi da nam se i on pridružio, ali za budućnost će mu više koristiti što će igrati ove turnire. Ako prođemo Tunis, ja vjerujem da će nam se on pridružiti u narednom duelu", ističe selektor naše selekcije.

Očekuje veliku podršku s tribina.

"Ja sam zadnji puta bio i igrao u Zenici, to je bilo prije rata, kada sam igrao turnir do 10 godina, ovaj grad je bio uvijek velik što se tiče tenisa. Ja se nadam da će nas podržati kao sportaše i tenisere naše države, ja vjerujem da ćemo im prirediti nešto fino i da će imati zbog čega doći na naše mečeve", završio je Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi