Delić: Imali smo uspješan dan, vodimo 2:0

Selektor BiH

Delić: Imali smo uspješan dan, vodimo 2:0

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je sa 2:0 u duelu sa selekcijom Zimbabvea u okviru 1. kola grupe II euro-afričke zone. 

Bodove našoj selekciji donijeli su svojim pobjedama Mirza Bašić i Damir Džumhur.

"Imali smo uspješan dan, vodimo 2:0 nakon dva meča singla. Momci su danas zaista sve odradili kako treba. Bilo je teško, vruće je i vjetrovito, ali Mirza je meč započeo odličnom igrom i uspio je da osvoji prvi bod što je Damir olakšalo njegov meč. Iako je njegov protivnik igrao mnogo bolje nego li to njegov ranking pokazuje. Taj momak trenutno nastup za koledž i ne igra mnogo profesionalno, ali je sigurno da će igrati. Iako je domaća publika bila onako dosta žestoka, momci su bili najskoncentrisaniji onda kada je bilo najbitnije i sve odradili kako treba, pa smo na kraju uspjeli", rekao je selektor bh. tenisera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.