Delić: Ovo je velika prilika, vjerujem u pobjedu

Teniseri spremni za Litvance

Delić: Ovo je velika prilika, vjerujem u pobjedu

Ovo je realno gledajući velika prilika, prilika koju pitanje je kada ćemo opet imati ako je propustimo.Dva puta smo bili relativno blizu, Portugalce i Dance smo doveli do petog meča, ali nismo uspjeli.

Opa puta smo gostovali, sada prvi put od kako nastupamo u II grupi EA zone Davis Cupa igramo na domaćem terenu. U II grupi smo od 2010. godine, ostvarili smo osam pobjeda četiri poraza, niti jednom nismo morali razigrvati za opstanak što u Davis Cupu nije mala stvar. Pogotovo kada se zna da smo na domaćem terenu bili domaćini samo četiri puta (Estonija, Luksembug, Moldavija i Grčka). Selektor Amer Delić vjeruje da možemo do I grupe EA Zone.

" Ovo nam je odlična šansa. Stvarno imamo odličan tim i sve je sada do nas da to odradimo. Neće biti nimalo lako, ali vjerujem da uz podršku navijača možemo do pobjede. U svakom slučaju ne smijemo podcijeniti naše protivnike za koje će nastupiti odlični teniseri. Nekoliko puta smo gubili u trećem kolu Davis Cupa, a ovoga puta vjerujem da imamo dobru šansu za plasman u Prvu grupu " kaže selektor Davis Cup reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije