Delić pobijedio Zhyyrmonta u četiri seta

BiH povela protiv Bjelorusije 1:0

Delić pobijedio Zhyyrmonta u četiri seta

M. Maksimović

Krenuli samo prema očekivanju. Amer Delić na najbolje rangirani teniser je osvojio prvi bod u dvoboju protiv Bjelorusije. Nije bilo lako, ali je Amer u četiri seta uspio slomiti otpor neugodnog Dzmitryja Zhyyrmonta, po setovima 6-4,6-4,5-7,7-5.

Amer je prvi morao spašavati break lopte. U šestom gemu je spasio dvije, Zhyyrmont je ispustio dvije prednosti. Kazna za propušteno Bjelorusa je stigla već u narednom gemu. Na drugi servis Zhyyrmonta kod 30:40 došao je odličan retern Amera za break. Break koji je bio dovoljan za prvi set. 

 

Drugi break došao je u najboljem mogućem trenutku.Devetem grem drugog seta. Zhyrmont je krenuo dvostrukom, Amer je došao na 15:40 i opet odličan retern, za vodstvo 5-4. Dzimtry je zaprijetio u desetom gemu, imao je 15:30, ali je Delić sa tri vezana poena zaokružio set. Sa ranim breakom već u prvom gemu trećeg seta, Amer je stekao veliku prednost. Poveo je 2-0, trebalo je samo posao odraditi do kraja. 

 

 

Međutim Zhyrmont dolazi do tri break lopte, Delić je dvije izvukao, treću nije. Kako je meč odmicao, Bjelorus je bio sve sigurniji na svom servisu, Amer je imao problema. Dvostruka na početku desetog kao da je nagovijestila još veći problem. Zhyrmont je došao do dvije set lopte, iskoristio je drugu. 

 

 

Na kraju je odluka pala u četvrtom  setu. Zhyrmont je odmah na početku četvrtog upao u probleme, Delić je došao do break lopte, ali je ona ostala neiskorištena. U nastavku su obojica držala svoj servis, pogotovo Amer koji je tri servis gema dobio bez izgubljenog poena.

 

 

Kod 5-5, Amer je uvezao tri poena, pogodio je paralelu za 0:40, a dva poena kasnije imao je velikih 6-5. U narednom gemu napokon je sve bilo gotovo. Nakratko je Amer stao, na kratko, napravio jednu dvostruku, ali pobjeda nije pobjegla. Kod 40:15 je realizovao meč loptu za konačnih nimalo laganih 6-4,6-4,5-7,7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.