Delić: Vjerujem da možemo do prve grupe

Selektor uz optimizam čeka Grčku

Delić: Vjerujem da možemo do prve grupe

Amer Delić je na klupi selektora Davis Cup reprezentacije BiH debituje u susretu prvog kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa protiv Grčke. Amer je kao igrač, za reprezentaciju odigrao 17 mečeva, ostvario je 11 pobjeda uz šest poraza, u singlu je ostao na omjeru 8-3, u paru 3-3.

Prvi meč je odigrao u Portugalu 17. septembra 2010. godine, izgubio je Frederica Gila u pet setova, posljednji meč u Minsku aprila 2012. godine, Uladzimir Ignatik je slavio u tri. Amer sa dosta optimizma gleda na predstojeći susret sa Grčkom.

" Grci su prošle sezone izborili plasman u Drugu grupu, sigurno zasluženo. No, smatram da naš tim ima malo više iskustva, proveli smo više vremena u Drugoj grupi a imali smo i šansi da se probijemo u Prvu. Igramo kod kuće na podlozi na koju smo navikli. Uz pomoć publike šanse su nam jako dobre i nadam se da ćemo proći prvo kolo" kaže Amer koji se odlučio za Džumhura, Bašića, Šetkića i Brkića.

" Kao prvo, sve zavisi od zdravlja, a druga stvar je naša igra. Velika je stvar započeti godinu kao što su počeli Damir i Mirza, a nadam se da će i ostali naši igrači imati dobre rezultate. Momentum također može biti velika stvar. Vjerujem da smo dosta naučili iz dosadašnjih mečeva i nadam se da ćemo se uspjeti ove godine probiti u Prvu grupu" dodao je selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti