Delpo nije imao problema sa Karlovićem

ATP Štokholm

Delpo nije imao problema sa Karlovićem

Argentinski teniser i 63. reket svijeta Juan-Martin Del Potro plasirao se u polufinale ATP turnira u Štokholmu nakon što je danas slavio protiv Hrvata Ive Karlovića sa 2:0 u setovima.

Del Potro je bio favorit u ovom meču i današnjom laganom pobjedom dokazao je da se polako vraća među samu tenisku elitu.

Prvi set dobio je rezultatom 6:3 nakon svega 29 minuta igre. Del Potro je napravio brejk u drugom gemu i do kraja seta zadržao svoj servis te poveo sa 1:0. 

U drugom setu viđena je gotovo identična priča. Del Potro je bio veoma siguran na svoj servis, a brejk je uspio da napravi u sedmom gemu što mu je bilo dovoljno da set, ali i meč dobije konačnim rezultatom 6:4.

U polufinalu ovog turnira igrat će protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je nešto ranije sa 2:1 u setovima slavio protiv Kevina Andersona iz Južnoafričke Republike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi