Derbi u Frankfurtu, Britanci na baseball stadionu

Prvo kolo Svjetske grupe

Derbi u Frankfurtu, Britanci na baseball stadionu

Već na startu ovogodišnjeg izdanja Svjetske grupe imamo nekoliko vrlo zanimljivih parova. Branitelj naslova, Češka na domaćem terenu dočekuje Holandiju. Berdych i Stepanek u Ostravi ne bi trebali imati problema sa Haaseom i Sijslingom.

U Frankfurtu Njemačka čeka Španiju bez Nadala i Ferrera. Carlos Moya se odlučio za Feliziana Lopeza, Fernanda Verdasca i senzaciju Australian Opena, Bautistu Aguta koje dobio prednost u odnosu na Verdasca. Carsten Arriens ima Tommyja Hassa u sastavu ali je pitanje koliko Haas može. Kohlschreiber i Florian Mayer će ipak podnijeti najveći teret.

Domaća reprezentacija je izabrala Rebound Ace kao podlogu, vidjet ćemo da li im je to prednost. Sigurno je da će duel u Frankfurtu biti neizvjestan do kraja.

Francuzi su u punom sastavu, Gasquet, Tsonga, Monfils, izabrali su zemljanu podlogu, logično gosti su Australci. Sa iskusnim Hewittom i mladim Kyrgiosom. Realno, teško mogu iznenaditi Francusku.

Netipično, Amerikanci su također pripremili teren sa zemljanom podlogom. Britanci su na zemlji pobjedili Hrvatsku u Umagu, pa drugi meč zaredom opet moraju na istu podlogu. Igra se na stadionu Petco Park u San Diegu. Amerikanci nemaju svog najboljeg tenisera na zemlji, Johna Isnera, pa Britanci bez obzira na podlogu nisu autsajderi. Jer Andy Murray može dobiti i Querreya i Younga, parovi će biti supervažni.

Određene šanse (ne prevelike) Srbija bez Đokovića i Tipsarevića je imala protiv Švicarske, do trenutka kada je u Novom Sadu pojavio Roger Federer. Sa Federerom i wawrinkom Švicarska je kandidat za naslov.

Argentinci na domaćem terenu uglavnom igraju na zemlji, ali forma Berlocqa i Monaca nije idealna, pa će biti teško sa neugodnim Seppijem i Fogninijem.

U Astani su u prednosti Kukushkin i Golubev u odnosu na Bemelmansa i Goffina, baš kao i Japan kontra Kanade bez Raonica. Sa Raonicem su Kanađani prošle godine bili senzacija, bez Milosa će ići teško jer
je Nishikori u vrlo dobroj formi.

Prvo kolo, Svjetska grupa:
Češka - Holandija
Japan - Kanada
Njemačka - Španija
Francuska - Australija
USA - Velika Britanija
Argentina - Italija
Kazahstan - Belgija
Srbija - Švicarska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.