Deveta uzastopna pobjeda Džumhura za finale u Morelosu!

Slavio u drami protiv Menendeza

Deveta uzastopna pobjeda Džumhura za finale u Morelosu!

Najbolje plasirani bh. teniser Damir Džumhur ostvario je svoj deveti uzastopni trijumf i plasirao se u finale Challengera u Morelosu. Ovoga puta, Damir je bio bolji od Španca Menendeza kojeg je u drami savladao sa 2:1 u setovima. 

Prvi set pripao je Adrianu Menendezu koji je do vodstva od 1:0 u setovima stigao nakon tie-breaka u kojem je slavio sa 7:3: Džumhur u drugom setu uzvraća Špancu i rezultatom 6:3 poravnava rezultat na 1:1 u setovima.

Pobjednika je odlučivao treći set, a u njemu je viđena prava drama. Džumhur i Menendez su igrali gem za gem, a onda je pri rezultatu 5:4 Španac imao dvije meč lopte koje nije iskoristio. Po drugi put u ovom meču se otišlo u tie-break a u njemu se ovoga puta bolje snašao naš teniser.

Džumhur je u njemu slavio sa 7:5 i tako izborio plasman u finale Challengera u Meksiku u kojem će se sastati sa pobjednikom duela Estrella - Melzer.

Challenger, Morenos:

Džumhur - Menendez 2:1 (6:7, 6:3, 7:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.