Dimitrov bez problema do drugog naslova ove godine

Rosol nije mogao dalje od finale

Dimitrov bez problema do drugog naslova ove godine

Baby Federer polako ali sigurni se približava TOP 10 društvu. Nakon Acapulca, Dimitrov je osvojio i Bukurešt, ukupno svoj treći naslov u karijeri. U finalu je sa 7-6 (2), 6-1 potvrdio status favorita protiv iznenađenja turnira Lukasa Rosola koji je do finala sredio osmog i četvrtog nositelja.

U prvom setu je pala odluka kroz tie break iako je Dimitrov na početku imao 2-0, pa onda i četiri set lopte kod 6-5. U tie breaku Čeh nije imao šanse, Dimitrov je krenuo sa 5-0, nije bilo povratka za Rosola. U nastavku je sve bilo vlo brzo gotovo. Bugarski teniser je nanizao četiri gema za konačnih 6-1. Na prvom servisu je Dimitrov izgubio pet poena (26/31), Rosol je ostao na 40 posto. Ukupno je Dimitrov imao devet break lopti, iskoristio je četiri, Rosol od dvije jednu.

Finale:
Grigor Dimitrov (Bug, 1) - Lukas Rosol 7-6(2), 6-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.