Dimitrov i Querrey u osmini finala Wimbledona

Izbacili Selu i Tsongu

Dimitrov i Querrey u osmini finala Wimbledona

Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanac Sam Querry plasirali su se u osminu finala Wimbledona.

Dimitrov je danas imao veoma lagan zadatak jer je odigrao samo dva seta protiv Izraelca Sele koji mu je predao meč. Dimitrov je imao prednost od 2:0, po setovima 6:1 i 6:1, a Sela je predao meč zbog problema sa povredom prepona. 

S druge strane, Querrey je svoj meč šesnaestine finala počeo jučer protiv Tsonge, a završio ga je tek danas pobjedom u petom setu rezultatom 7:5. Amerikanac je odlučujući brejk napravio u dvanaestom gejmu za veliko slavlje nakon više od tri sata tenisa. 

Dimitrov će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Roger Federer-Mischa Zverev, dok će Querrey na megdan Kevinu Andersonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi