Dimitrov ispao, dobar dan za Špance i Amerikance

ATP Madrid

Dimitrov ispao, dobar dan za Špance i Amerikance

E. Škorić

Bugarski teniser Grigor Dimitrov oprostio se od ATP turnira u Madridu.

Dimitrov je još jednom razočarao svoje navijače, a pobijedio ga je u dva seta čovjek koji je dobio pozivnicu za turnir - Carreno-Busta.

Španac je slavio sa 7:6, 6:3 i u drugom kolu će igrati Simona. Iskusni Argentinac Juan Martin Del Potro je sa 7:6, 6:3 pobijedio Austrijanca Dominica Thiema i u narednoj rundi ga čeka Amerikanac Sock, koji je u tri seta pobijedio Pairea (6:2, 2:6, 7:6).

Gael Monfils nije imao većih problema protiv Južnoafrikanca Andersona, kojeg je savladao sa 6:4 i 6:1, dok je Nick Kyrgios sa 7:6, 6:4 pobijedio Pellu. 

U tri seta se igrao taj-brejk u duelu Kudle i Karlovića, a Amerikanac je na kraju odnio pobjedu, dok je Fognini bez problema savladao Australca Bernarda Tomića. Bilo je 6:2, 6:4.

Španac Albert Ramos je sa 6:3, 6:4 savladao Francuza Jeremyja Chardyja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi