Dimitrov lomio rekete, pa se izvinjavao

Neviđena scena na teniskim terenima

Dimitrov lomio rekete, pa se izvinjavao

Grigor Dimitrov neće po dobrom pamtiti turnir u Istanbulu. Bugarski teniser bio je nadomak titule u najvećem gradu Turske, ali je usljed nevjerovatnog pada u igri ostao praznih ruku.

28. igrač svijeta imao je set prednosti i vodstvo od 5:2 u drugoj dionici, a onda je dozvolio Argentincu Diegu Schwartzmanu da dođe do nevjerovatnog preokreta.

Dimitrov je u trećem setu potpuno izgubio kontrolu, pa je svoj bijes iskalio tako što je polomio tri reketa, da bi potom shvatiši svoju grešku izvinio se glavnom sudiji, ali i protivniku.

"Izvinjavam se na onakvom ponašanju, iznevjerio sam svoju porodicu, svoj tim i navijače. Jedino pozitivno je što u tenisu uvijek imaš priliku da se iskupiš već na sljedećem turniru", izjavio je Bugarin nakon meča.

Podsjetimo, Diego Schwartzman trijumfovao je u finalu rezultatom 2:1 (6:7, 7:6, 6:0), te je tako došao do svog prvog trofeja u karijeri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi