Dimitrov osvojio Završni masters turnir u Londonu!
Foto: Grigor Dimitrov (EPA)

U maratonskom meču slavio protiv Goffina

Dimitrov osvojio Završni masters turnir u Londonu!

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je Završni masters u Londonu nakon što je u današnjem finalu pobijedio Belgijanca Davida Goffina sa 2:1 u setovima u maratonskom meču koji je trajao čak dva sata i 32 minute. 

Prije početka turnira niko nije mogao očekivati da će baš ova dvojica tenisera igrati finale i boriti se za veliki trofej, ali su sasvim zasluženo došli do same završnice turnira. 

Dimitrov je dobio prvi set nakon zaista velike borbe i čak sat vremena igre. Vidjeli smo čak pet brejkova, a na kraju je jedan više napravio Bugarin koji je slavio sa 7:5. 

U drugom setu potpuno drugačija slika jer je viđen samo jedan brejk i to od strane belgijskog tenisera koji je slavio sa 6:4 i izjednačio na 1:1. U odlučujućem setu viđen je veliki broj brejk lopti, ali samo jedan brejk koji je otišao na stranu Bugarina. Dimitrov je bio bolji sa 6:3 i na taj način stigao do najveće titule u karijeri. 

Podsjetimo, od naredne sedmice Dimitrov će biti 3. teniser svijeta, a Goffin sedmi. 

Završni masters, finale:

Dimitrov-Goffin 2:1 (7:5, 4:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi