Dimitrov preokretom u drugo kolo, Fognini ispao

Počeo Masters turnir u Rimu

Dimitrov preokretom u drugo kolo, Fognini ispao

Nakon što je Rafael Nadal sinoć osvojio Masters u Madridu, najbolji svjetski teniseri preselili su se u Rim gdje je danas počeo novi turnir iz Masters serije - Internazionali BNL d’Italia.

Domaći navijači doživjeli su veliko razočarenje već prvog dana, jer je najbolji talijanski teniser Fabio Fognini iznenađujuće ispao od Lukasa Rosola sa 0-2 u setovima (3:6, 2:6). 

Češki teniser će u drugom kolu igrati protiv Hrvata Ivana Dodiga, koji je danas savladao argentinskog tenisera Federica Delbonisa sa 6:3 i 6:4. 

Rafael Nadal je bio slobodan u prvom kolu, a danas je saznao ime protivnika u drugom. To je Francuz Gilles Simon koji je slavio protiv domaćeg igrača Filipa Volandrija sa 6:2 i 6:3 po setovima. 

Najteže je drugo kolo izborio 14. igrač svijeta Bugarin Grigor Dimitrov. Dimitrov je izgubio prvi set od Francuza Edouarda Rogera-Vasselina sa 4:6, pa je morao dati sve od sebe kako bi dobio naredna dva seta 6:3 i 6:4 za plasman dalje gdje ga čeka Ivo Karlović. 

Felciano Lopez je pružio sjajan tenis u Madridu gdje je stigao do četvrtfinala, ali je nastup u Rimu završio već u prvom kolu. Španac je ispao od zemljaka Marcela Granollersa sa 7:5 i 6:1. Granollers će u drugom kolu igrati protiv Andyja Murraya. 

Rim, prvo kolo:

Dodig – Delbonis 6:3, 6:4

Granollers – Lopez 7:5, 6:1

Dimitrov – Roger-Vasselin 4:6, 6:3, 6:4

Bolelli – Travaglia 3:6, 7:5, 7:6

Riba – Lorenzi 7:6, 6:3

Simon – Volandri 6:2, 6:3

Rosol – Fognini 6:3, 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.