Dimitrov spasio meč loptu i osvojio Queen's

Četvrta titula za Bugarina

Dimitrov spasio meč loptu i osvojio Queen's

Ovo je definitivno najbolja sezona u karijeri Grigora Dimitrova. Od marta do juna mjeseca je , osvojio tri turnira, nakon Acapulca i Bukurešta, Bugarin je U finalu je danas Dimitrov nadigrao Feliziana Lopeza kroz tri tie breaka 6-7(8), 7-6(1), 7-6(6).

U finalu je danas Dimitrov nadigrao Feliziana Lopeza kroz tri tie breaka 6-7(8), 7-6(1), 7-6(6).
Meč je trajao dva sata i 34 minute, obojica tenisera su tek po jednom gubila svoj servis. Dimitrov je zabio 27 aseva, Lopez 14 manje, Bugarin je sakupio šest, Španac pet dvostrukih.

U tie breaku prvog, Feliziano Lopez je vodio 5-2, tek je iskoristio četvrtu set loptu za 10:8. Kod 6-5 u drugom setu na servis Dimitrova, Lopez je imao meč loptu, ali je onda u vrhunskom ritmu Bugarin odigrao osam poena. Lopez je ušao sa breakom u treći set, Dimitrov ga je stigao u osmom i na kraju je opet odluka pala u tie breaku. Za razliku od drugog sada se igralo poen za poen, Kod 6-5 Dimitrov je propustio na svom servisu meč loptu, dva poena kasnije je iskoristio drugu za četvrtu titulu u karijeri.


Finale:
Grigor Dimitrov (Bug, 4) - Feliziano Lopez (Spa, 10) 6-7(8), 7-6(1), 7-6(6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.