Dimitrov tvrd orah, Federer ipak u četvrtom kolu

Roger dobio Bugarina sa 3:1

Dimitrov tvrd orah, Federer ipak u četvrtom kolu

Švicarski teniser i treći reket svijeta Roger Federer plasirao se u četvrto kolo Australian Opena.

On je danas na Centralnom terenu slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:1 u setovima. 

Švicarac je zahvaljujući breaku sredinom prvog seta uspio da riješi ovaj period igre u svoju korist sa 6:4. Ipak, u drugom setu daleko bolja partija Dimitrova. On je pri rezultatu 2:1 uzeo servis Federeru i do kraja sigurnom igrom na svoj servis set priveo kraju sa 6:3.

Federer je nakon toga ubacio u brzinu više te je treći i četvrti set riješio u svoju korist bez većih problema. Treći set mu je pripao sa 6:1, dok je četvri bio bolji sa 6:4.

Roger će u osmini finala ovog turnira igrati protiv Davida Goffina koji je nešto ranije jutros slavio protiv Austrijanca Thiema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi