Dimitrov: Uvijek sam želio igrati na završnom turniru

Bugarski teniser priznao

Dimitrov: Uvijek sam želio igrati na završnom turniru

D. Rakanović

Bugarski teniser Grigor Dimitrov priznao je da mu je velika želja da nastupi na završnom Masters turniru. 

Dimitrov je sjajno otvorio sezonu jer je na Australian openu igrao polufinale, ali je u nastavku sezone upao u veliku krizu. 

Za Dimitrova bi trebalo da dođu bolji dani s obzirom da počinje dio sezone na travi, njegovoj omiljenoj podlozi.

"Sada slijedi moj omiljeni dio sezone. To je veoma posebna podloga. Trava se mnogo promijenila tokom godina i svi emotivno doživljavaju ovaj dio sezone. Na nesreću, igramo samo tri ili četiri turnira godišnje. Volio bih da duže traje", rekao je Dimitrov.

On je istakao da želi igrati na završnom Masters turniru. 

"Uvijek sam želio da igram tamo. Nekada je ludo, jer počnete godinu kao broj dva, a onda padnete na deveto mesto. Bilo bi prelijepo da igram u Londonu, ali moraću da se popravim", rekao je bugarski teniser.

Dimitrov je trenutno 12. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi