Dimitrovu trofej pred domaćim navijačima
Foto: EPA

ATP Sofia, finale

Dimitrovu trofej pred domaćim navijačima

M. Šljivak

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je turnir u Sofiji. Do šeste ATP titule u karijeri Bugarin je došao pobjedom nad Belgijancem Davidom Goffinom s 2:0, po setovima 7:5 i 6:4.

Odlično je Dimitrov ušao u meč. Odmah je protivniku oduzeo servis i poveo je s 3:0, ali je fantastični Goffin uspio da se vrati u prvi set. Osvojio je naredna tri gema, te je izjednačio rezultat na 3:3. Spasio je potom Dimitrov tri break lopte u devetom gemu, to mu je dalo dodatnu snagu i on je odzeo servis Belgijancu u 12. gemu prvog seta, te je dobio ovaj dio igre sa 7:5.

Drugi set je na svom otvaranju donio apsolutnu dominaciju bugarskog tenisera. Poveo je Dimitrov sa 5:0, imao je tri meč lopte pri rezultatu 5:1, ali se Goffin nije predavao i s dva breaka je došao do 5:4. Međutim, kada je najviše trebalo Belgijanac je posustao. Dimitrov je došao do breaka u 10. gemu drugog seta i dobio je ovaj dio igre sa 6:4 za pobjedu od 2:0 i trofej na ovom turniru.

ATP Sofia, finale: 

Dimitrov - Goffin 2:0 (7:5, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi