Dirljiv govor uplakane Lučić-Baroni

Nakon plasmana u polufinale Australian Open

Dirljiv govor uplakane Lučić-Baroni

M. Šljivak

Mirjana Lučić-Baroni glavna je senzacija na Australian Openu.

Hrvatska tenisera, koja će ove godine proslaviti 35. rođendan, stigla je do polufinala prvog Grand Slama u sezoni i to pobjedom nad Karolinom Pliškovom.

Ni sama Lučić-Baroni ne može da vjeruje šta joj se dešava, jer je posljednju pobjedu na ovom turniru ostvarila davne 1998. godine.

Emocije su bile neizdržive za iskusnu hrvatsku teniserku.

"Ne mogu vjerovati. Ovo je potpuno ludo. Bog je velik, samo ću to reći. Ne mogu da vjerujem da sam u polufinalu Grand Slama. Ne mogu vam opisati koliko mi ovo znači. Nikada ovo neću zaboraviti, ovo je popravilo sve loše što mi se dogodilo u životu", rekla je uplakana Lučić-Baroni.

Za finale će se 79. igračica svijeta boriti protiv jedne od najboljih teniserki svih vremena, Amerikanke Serene Williams.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi