Div sa Šalate izjednačio rekord Marka Philippoussisa

Na turniru u Zagrebu

Div sa Šalate izjednačio rekord Marka Philippoussisa

Hrvatski teniser Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Zagrebu pobijedivši Nijemca Daniela Brandsa s 6-7 (4), 7-5, 7-6 (3), a pritom je izjednačio svjetski rekord u as-servisima u mečevima do tri seta.

Karlović je protiv Brandsa imao čak 44 as-servisa čime je izjednačio ATP-rekord kojeg od 1995. držao Australac Mark Philippoussis na turniru u Kuala Lumpuru. Zagrepčaninu je do rekorda nedostajao samo jedan as, a zadnja dva njegova servisa u meču Brands je ipak dotaknuo i spriječio Ivu da uđe u teniske anale.

Karlović može biti zadovoljan jer je protiv 195 centimetara visokog Nijemca izgubio prvi set, iako je imao pet prilika za obrat, izgubivši pritom svega jedan poen na svoj servis. Karlovića je danas servis izvrsno služio jer je dobio prvih 30 poena na svoj prvi servis, u drugom setu je napravio i jedini "break" u dvoboju. U "tie-breaku" trećeg seta je odmah poveo s 4-0, te je prava šteta što dokraja nije upisao i rekordni 45-as.

"Da sam znao da se radi o rekordu, produžio bih meč. Šteta, nitko mi nije rekao", kazao je Ivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.