"Do kraja godine želim do najboljeg rankinga u karijeri"

Damir Džumhur uoči US Opena

"Do kraja godine želim do najboljeg rankinga u karijeri"

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur održao je danas konferenciju za medije povodom nastupa na predstojećem US Openu. 

Džumhuru su nastup na glavnom turniru US Open omogućili izvanredni rezultati, zbog kojih od ove sedmice zauzima 97. mjesto na ATP listi. 

"Najbitnije je bilo da u ovoj sezoni, nakon kvalifikacija u Australiji, osiguram sva tri glavna turnira ostalih Grand Slamove i to sam i uspio. Mogu reći da je već po tome sezona prilično uspješna, ali definitivno do kraja sezone želim da pravim bolje rezultate i da popravim svoj trenutni ranking. Mislim da je ovo dio sezone u kojem mogu najviše mogu napredovati, jer nemam apsolutno ništa za braniti. Mogu mirnije odigrati ovaj dio sezone i nadam se dobrim rezultatima."

Tokom razgovora Džumhur je istakao da je uzeo duži odmor, nego što je bio slučaj ranije. Vjeruje da će mu dobro doći uoči nastupa na US Openu. 

"Mislim da svi ovi turniri su uticali na mene, bilo je dosta umora. Odigrao sam dosta mečeva i bilo je vrijeme za jedan duži odmor. To će jako dobro doći prije US Opena."

Džumhur će odigrati još jedan turnir iz serije 250 u Winston-Salemu, što će ujedno biti i odlična priprema. 

"To će biti dobra priprema da uđem u dobru formu u New Yorku. Tako sam radio i prošle godine, ali nisam imao sreće sa žrijebom i nadam se da će sada biti drugačije.Ove godine sam imao prilično težak zadatak, a to je igrati protiv Rogera Federera. Nadam se da će na US Openu biti drugačiji i da će biti povoljniji žrijeb jer nije lako igrati protiv Federera", rekao je Džumhur. 

Dodao je kako se nada da može ponoviti rezultate koje je napravio u Australiji i Roland Garrosu. 

"Što se tiče planova poslije US Opena to će biti miks Challenger i ATP turnira do kraja godine. Nadam se da ću do kraja godine imati ranking u top 70 što će biti moj najbolji ranking u karijeri."

Na kraju konferencije za medije najbolji bh. teniser je najavio događaj koji će se desiti 13. augusta na Vilsonom šetalištu. Džumhur će zajedno sa Teletovićem i Tukom organizovati druženje, na kojem će uspostaviti kontakt i sa običnim prolaznicima. Istakao je kako mu je posebno drago što je riječ o Tuki i Teletoviću za koje smatra da su veliki ljudi. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.