Dodig i Melo prvi izborili polufinale

Hrvat i Brazilac imaju 5-0 u grupnoj fazi

Dodig i Melo prvi izborili polufinale

Kombinacija Ivan Dodig - Marcelo Melo prva se plasirala u polufinale završnog ATP Mastersa parova u Londonu nakon što su u drugom kolu grupne faze pobijedili Špance Marcela Granollersa i Marca Lopeza s 7-6 (5), 7-6(12).

Dodig i Melo su tako ponovili prošlogodišnji uspjeh, a do trijumfa nad Špancima su došli u vrlo izjednačenom meču i u dva tie-breaka. U 13-tom gemu prvog seta Dodig i Melo su zaostatak od 2-5 pretvorili u 7-5, a u drugom setu im je trebalo pet-meč lopti za konačan trijumf i polufinale. Oni su i dalje bez poraza u Londonu u grupnoj fazi jer su i prošle godine zabilježili tri trijumfa u grupi. U posljednjem trećem kolu Dodiga i Mela u četvrtak očekuje za njih rezultatski nevažan susret s Francuzima Julienom Benneteauom i Eduardom Rogerom-Vasselinom.

Grupa B:
Dodig/Melo – Granollers/Lopez 7-6(5), 7-6(12)
Benneteau/Roger-Vasselin - Nestor/Zimonjić 6-4, 5-7, 10-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.