Dolgopolov i Sela u četvrtfinalu Shenzhena

ATP turnir iz serije 250

Dolgopolov i Sela u četvrtfinalu Shenzhena

Ukrajinski teniser Alexand Dolgopolov i Izraelac Dudi Sela plasirali su se u četvrtfinale ATP turnira u kineskom Shenzhenu.

Dolgopolov je u svom meču osmine finala bez većih problema savladao sunarodnjaka Sergiyja Stakhovskyja sa 2:0 u setovima. Poznatiji Ukrajinac je izgubio prvi gejm na svoj servis, ali se u prvi set vratio nakon što je napravio brejk u osmom gejmu i izjednačio na 4:4. Kasnije se otišlo u taj brejk, a tamo se bolje snašao Dolgopolov koji je slavio sa 7:5. 

Kasnije se ispostavilo da je to možda bilo i presudno u cijelom meču jer je to dalo krila 53. teniseru svijeta da u drugom setu zaigra još bolje te je slavio sa 6:4 i prošao dalje.

Tamo će igrati protiv Izraelca Dudija Sele koji je u svom meču osmine finala porazio trećeg nositelja na turniru i 26. tenisera svijeta Mischu Zvereva. U veoma zanimljivom i dugom meču Sela je slavio nakon tri seta. Bilo je 6:3, 5:7 i 6:2. Meč je trajao sat i 48 minuta. 

Podsjetimo, u ovom trenutku meč osmine finala igraju prvi nositelj Alexander Zverev i Belgijanac Darcis, a posljednji meč dana odigrat će naš Damir Džumhur i Lukas Lacko.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi