Dominacija Kineza prekinuta u parovima i miksu

Zlato za Kineski Tajpeh i Sjevernu Koreju

Dominacija Kineza prekinuta u parovima i miksu

M. Maksimović

Dominacija Kineza u Parizu, razbijena je u konkurenciji parova.Zahvaljujući paru Chen Chien-An i Chuang Chih-Yuan koji nam stiže iz Kineskog Tajpeha. Oni su prekinuli dominaciju Kineza koja traje od 1993.godine.

Dvije godine ranije, Peter Karlsson i Thomas von Scheele su uspjeli pobjediti Lina i Wang Tao, nakon čega su Kinezi preuzeli dominaciju. Sada su se pojavili 32-godišnji Chuang Chih-Yuan igrač Werdera iz Bremena i 11 godina mlađi Chen Chien-An. Oni su u finalu u vrlo zanimljivom okršaju uspjeli slomiti otpor para Hao Shuai - Ma Lin. U finalu je rezultat po setovima glasio 9:11, 12:10, 11:6, 13:11, 9:11, 11:8.

U miksu, zanimljivo, samo je jedan medalja kineska, ona brončana Wang Liqin i Rao Jingwen.

U finalu miksa smo imali ''vrući'' okršaj dvije Koreje, pobjedio je onaj iz Sjeverne Koreje Kim Hyok-Bong i Kim Jong

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.