Dominic Thiem lagano protiv Borne Ćorića
Foto: EPA

Četvrtfinale Mastersa u Madridu

Dominic Thiem lagano protiv Borne Ćorića

Dominic Thiem je dosta lako savladao Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima te na taj način postao zadnji polufinalista Mastersa u Madridu.

Mladi Austrijanac je bio dominantan čitavim tokom meča, dok Borna Ćorić nije uspio pokazati ni djelić igre kakvu je pružio u prethodnom kolu turnira kada je savladao Andyja Murraya.

Prvi set je trajao nešto manje od pola sata, a Thiem je bez ikakvih problema završio set sa 6:1. U drugom setu nešto bolja igra Ćorića, međutim nedovoljno da se vrati u meč. Thiem je bio bolji i nakon 6:4 u drugom setu slavio zasluženu pobjedu.

Thiem je tako, bez većih problema prošao u polufinale turnira u kojem ga, u subotu, očekuje duel sa urugvajskih teniserom Pablom Cuevasom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi