Donesena odluka o promjeni pravila na teniskom turniru

Olimpijske igre

Donesena odluka o promjeni pravila na teniskom turniru

Teniski turnir na Olimpijskim igrama u Riju, koje se igraju od 5. do 21. augusta, doživjet će blage promjene u odnosu na prethodni, koji se prije četiri godine igrao u Londonu.

Među najvažnijim promjenama koje su saopštene u petak jeste uvođenje tie-breaka u svakom od setova, što uključuje i odlučujući peti set, ukoliko do njega dođe u muškom finalu.

Glavni razlog za takvu promjenu je želja da se izbjegnu dugi mečevi, kakav je bio onaj između Federera i Del Potra prije četiri godine, kada je legendarni Švicarac u petom setu polufinalnog okršaja slavio sa 19:17.

Od ostalih promjena vrijedi istaći i odluku da se u ženskom turniru uvede pauza zbog vrućine (preko 30 stepeni Celzijusa), a ona će trajati deset minuta između drugog i trećeg seta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi