Drama u pet činova pripala Đokoviću

Đoković u finalu Roland Garrosa

Drama u pet činova pripala Đokoviću

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa, jedinog Grand Slama kojeg nije osvojio.

U polufinalu drugog Grand Slama sezone Đoković je nadigrao Andyja Murrayja (6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1) i izborio je nastup u finalu u kojem će igrati protiv Stanislasa Wawrinke.

U prvom setu breaka nije bilo do osmog gema kada je Đoković oduzeo servis Murrayju za vodstvo 5:3. Bez većih problema najbolji svjetski teniser je odbranio break i poveo je sa 1:0.

Drugi set srbijanski teniser otvara još bolje, dva puta je oduzeo servis Britancu, koji u prva dva seta nikako nije mogao parirati raspoloženom Đokoviću.

U trećem setu Murray je oduzeo servis Đokoviću u 11. gemu i poveo je sa 6:5, da bi zatim odbranio prednost breaka, pa se vratio u meč.

U trećem gemu četvrtog seta Murray oduzima servis Đokovića, ali najbolji svjetski odmah uzvraća, a pri rezultatu 3:3 meč je prekinut jer se spremala velika oluja.

Murray pravi break u 11. gemu četvrtog xseta kojeg je odbranio bez većih problema, tako da je meč otišao u peti odlučujući set.

I kao mnogo puta do sada, Đoković nije psihički pao, odnosno brzo je zaboravio četvrti set i okrenuo se petom odlučujućem na čijem otvaranju pravi break te dolazi do prednosti od 3:0. U 6. gemu najbolji svjetski teniser napravio je još jedan break za vodstvo od 5:1 i pitanje pobjednika tada je bilo odlučeno.

Roland Garros, polufinale:
Đoković - Murray 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.