Duel teniserskih ljepotica pripao Ani Ivanović

U finalu protiv Serene Williams

Duel teniserskih ljepotica pripao Ani Ivanović

Prva teniserka svijeta Serena Williams i Srbijanka Ana Ivanović igrati će u finalu WTA teniskog turnira u Cincinnatiju.

Američka teniserka Serena Williams je u polufinalu pobijedila Dankinju Caroline Wozniacki 2:6, 6:2, 6:4, dok je Ana Ivanović nakon dva sata i 46 minuta igre savladala Ruskinju Mariju Šarapovu 6:2, 5:7, 7:5.

U dosadašnjih sedam međusobnih susreta Serena je protiv Ivanović upisala šest pobjeda, a jedini poraz doživjela je ove godine na Australian Openu.

Zanimljivo, Serena Williams je u karijeri osvojila 61 WTA turnir, no u Cincinnatiju nikada nije pobijedila. Najbliže naslovu bila je prošle godine kada je stigla do finala, no u završnom meču je izgubila od Bjeloruskinje Viktorije Azarenko. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.