Dupla titula za mladog tenisera Sanina Zukića

Ponovljen uspjeh od prošle godine

Dupla titula za mladog tenisera Sanina Zukića

Po prvi put u historiji turnira "RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2014" imamo dvije godine uzastopnog šampiona i u singl i u dubl konkurenciji. Već dobro poznati bosanskohercegovački junior Sanin Zukić iz Mostara je potvrdio dominaciju pred domaćom publikom.

Zukić je opravdao ulogu favorita jer je bio postavljen za prvog nosioca turnira, te je bio slobodan prvo kolo. Poslije je nanizao četiri vezane pobjede u singl konkurenciji. U polufinalu Sanin je bio bolji od četvrtog nosioca Roka Savina iz Hrvatske rezultatom 6:3, 6:2.

U samoj završnici turnira sastali su se prvi i drugi nosioc. Zukić je za odbranu titule savladao predstavnika Srbije, Konstantina Kirovskog rezultatom 7:5, 6:4.

Također u dubl konkurenciji, prvi nosioci Savin/Zukić trijumfovali su u finalu nad hrvatsko-ukrajinskom kombinacijom Lobak/Veselic 6:3, 7:5.

U konkurenciji juniorki titulu je ponijela Nefisa Berberović koja je u finalu savladala Leonardu Janko iz Hrvatske sa 6:3, 6:1. Kod ženskih parova najbolje su bile Dragana Radišić (BiH) i Anđela Škrobonja (SRB). One se u finalu bile bolje od hrvatske kombinacije Kilić/Zelić sa 2:6, 6:3 i 10:8.

I ove godine nagrade je uručio gospodin Huan Marija Tintore (Juan),počasni građanin Sarajeva i predsjednik kraljevskog teniskog kluba RCT Barcelona 1899.

Ovaj turnir donosi mnogo bodova na evropskoj rang listi najboljih juniora i juniorki do 16 godina. I Sanin i Nefisa blizu su da osiguraju nastup na završnom evropskom mastersu gdje sudjeluje osam najboljih juniora i juniorki Evrope koji će se održati u Reggio Calabria (Italija) u periodu od 4. do 6. oktobra.

Sanin će sa novim bodovima zauzeti prilično sigurno 3. mjesto u utrci za masters Evrope koja traje do 23. 9. 2014. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.