Dušan Lajović osvojio turnir u Banjoj Luci

U finalu savladao Hanescua

Dušan Lajović osvojio turnir u Banjoj Luci

Srbijanski teniser Dušan Lajović osvojio je danas 14. po redu Challenger u Banjoj Luci, nakon što je u finalu bio bolji od Victora Hanescua.

Lajović je u uzbudljivom finalu slavio sa 2:0 u setovima, a interesantno je da je u oba seta slavio nakon tie-breaka, i to oba puta rezultatom 7:5.

Dušan Lajović je ovom pobjedom osvojio nagradu od 9,200 eura i 100 ATP bodova, što će mu na novoj ATP listi donijeti napredak na 83. poziciju. 

"Hvala mojoj majci i najboljem drugu koji su cijele sedmice bili uz mene, a također se zahvaljujem i ljubaznoj banjalučkoj publici. Nadam se da ću doći i sljedeće godine", poručio je Lajović

ATP Challenger Banja Luka, finale:

D. Lajović - V. Hanescu 2:0 (7:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.