Dva Španca u finalu Bastada

Turnir u Švedskoj

Dva Španca u finalu Bastada

E. Škorić

Trojica Španaca igrali su polufinale ATP turnira u švedskom Bastadu.

Bilo je jasno da će najmanje jedan Španac igrati finale ovogodišnjeg turnira u Švedskoj na zemljanoj podlozi, koja naravno najviše odgovara upravo španskim teniserima.

David Ferrer nije iskoristio ulogu favorita protiv Alberta Ramosa, koji je slavio sa 7:5, 6:4. Zanimljivo da je gubio 3:0 u prvom i 4:2 u drugom setu, ali je oba puta preokrenuo i došao do velikog rezultata.

Ramosu se u finalu pridružio Fernando Verdasco, koji je s lakoćom pobijedio 89. igrača svijeta, Portugalca Gastaa Eliasa, kojeg je savladao sa 6:3, 6:1.

Zanimljivo da je u osam od posljednjih 10 finala najmanje jedan Španac igrao u finalu Swedish Opena. Prošle godine je Beonit Paire u dva seta bio bolji od Tommyja Robreda u finalu.

Ferrer je od aktuelnih igrača najtrofejniji u Švedskoj s dva naslova, koje je osvajao 2007. i 2012. godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti