Džumhur 1. nositelj kvalifikacija Australian Opena

Tri bh. tenisera u žrijebu

Džumhur 1. nositelj kvalifikacija Australian Opena

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur postavljen je za 1. nositelja kvalifikacija Grand Slama, Australian Opena.

Džumhur će u 1. kolu kvalifikacija igrati sa slovačkim teniserom Miroslavom Mecirom, a ukoliko ga savlada u 2. kolu će snage odmjeriti sa boljim iz meča Fabiano De Paula - Tim Puetz.

Aldin Šetkić će na otvaranju kvalifikacija snage odmjeriti sa Andreasom Beckom, dok ga u narednoj rundi, naravno ako prođe 1. kolo, očekuje bolji iz meča Jesse Huta Galung - Andrew Harris.

U žrijebu kvalifikacija svoje mjesto je našao i Tomislav Brkić, kojeg u 1. kolu očekuje duel sa Aslanom Karatsevom, dok bi u 2. kolu igrao prtoiv boljeg iz meča Aljaz Bedene - Guido Andreozzi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.