Džumhur bez glavnog žrijeba u Monte Carlu

Damir ispustio pobjedu

Džumhur bez glavnog žrijeba u Monte Carlu

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da se plasira u glavni žrijeb Mastersa u Monte Carlu.

Džumhur je juče bio siguran protiv Italijana Alessandra Giannessija (6:3, 7:5), ali je danas nakon velike borbe poražen od Španca Guillerma Garcia-Lopeza sa 2:1 u setovima (6:0, 4:6, 7:5). Meč je trajao nešto više od dva sata.

Trebalo bi istaći da je Damir propustio veliku priliku, pošto je pri vodstvu od 5:4 u trećem setu servirao za meč. Ipak, Garcia-Lopez je uspio da vrati brejk zaostatka i sa tri vezana gema dođe do trijumfa.

Bio je ovo četvrti međusobni duel Džumhura i Garcia-Lopeza, a španski teniser je zadržao maksimalan učinak. 

Podsjetimo, Džumhur je prošle godine u Kneževini dogurao do osmine finala.

Prvi ovosezonski Masters na šljaci igra se za nagradni fond od 4.273.775 evra. Titulu brani peti teniser svijeta Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi