Džumhur bez problema do osmine finala

ATP turnir u Dalray Beachu

Džumhur bez problema do osmine finala

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u osminu finala ATP tunira koji se ove sedmice igra u američkom Delray Beachu.

Džumhur je u šessnaestini finala ovog turnira bez većih problema savladao ruskog tenisera Kontantina Kravchuka sa 2:0 u setovima.

Naš teniser je prvi set riješio rutinski u svoju korist rezultatom 6:3 i to nakon što je napravio brejk u drugom gejmu i do kraja bio siguran na svoj servis. U drugom setu je viđeno mnogo preokreta i brejkova, a prvi je servis protivniku oduzeo ruski teniser. On je napravio brejk pri rezultatu 1:0 te je poveo sa 2:0, a kasnije i 3:0. Ipak, Damir je nakon toga napravio tri vezana brejka i rezultat okrenuo u svoju korist. Za to vrijeme je Rus napravio još jedan brejk ali Damir je na kraju slavio sa 6:4 i prošao dalje. 

Naš teniser će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Kevin Anderson-Juan Martin Del Porto.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi