Džumhur bez problema protiv Ilkela za vodstvo protiv Turske

Davis Cup

Džumhur bez problema protiv Ilkela za vodstvo protiv Turske

E. Škorić

Damir Džumhur i Cem Ilkel otvorili su duel BiH i Turske u drugom kolu Druge grupe Euroafričke zone Davis Cupa. Naš teniser slavio je u četiri seta.

Džumhur je na terenu Sportsko-rekreativngo centra "Rifat Zolić Gero", na šljaci, u četiri seta pobijedio turskog igrača.

Damir je bio veliki favorit protiv 384. igrača svijeta, no moramo reći da je Ilkel bio dostojan rival našem najboljem teniseru, pa je čak uzeo i jedan set.

Prvi set je trajao nešto manje od sat vremena, Džumhur je slavio sa 7:5. Skoro duplo manje vremena trebalo je 80. igraču svijeta da osvoji i drugi set (6:1) i da dođe na korak od pobjede.

Kada smo mislili da će Damir meč završiti u tri seta, Ilkel je smanjio na 2:1, a onda se njegova igra raspala u četvrtom setu, u kojem je osvojio tek jedan gem.

Mirza Bašić i Ilhan će danas također odmjeriti snage. Pobjednik meča u Bhaću će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Litvanija - Južna Afrika.

BiH - Turska 1:0
Džumhur - Ilkel 7:5, 6:1, 4:6, 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi