Najbolji bh. teniser nakon pobjede

Džumhur: Brkić i Bašić su napravili podvig u dublu

D. Kurbegović

Reprezentacija BiH u tenisu u okviru Davis Cupa, odnosno I kola 1 E/A zone danas je u okviru dubl meča savladala u setovima 3:2 selekciju Poljske.

Tomislav Brkić i Mirza Bašić su napravili sjajan posao, te se naša selekcija već nakon dva dana igranja plasirala u narednu rundu takmičenja. BiH vodi 3:0 nakon dva dana, te će se sutra odigrati samo jedan meč i to vjerovatno na dva dobivena seta. U narednoj rundi nas očekuje selekcija Holandije, koja ima dosta dobro pozicionirane igrače na ATP listi.

Put ka uspjehu protiv Poljske svakako je jučer trasirao i naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji je sigurnom igrom savladao svoga protivnika. Nakon današnje pobjede u duplu, on je bio veoma sretan, te je pohvalio svoje kolege Bašića i Brkića.

"Svaki od nas je dao svoj maksimum u ovim mečevima, ja stvarno moram čestitati Tomislavu i Mirzi danas, jer pobijediti igrače kakvi su Markovski i Kubot u dublu je velika stvar.Oni su sigurno odigrali jedan od najboljih mečeva u dublu, te su pokazali da mogu igrati zajedno protiv jakih protivnika. Mi smo stvarno kao tim jedan odličan kolektiv i to nas nekako najviše gura što se držimo zajedno, što vjerujemo i bodrimo jedan drugoga", istakao je Džumhur.

Danas je s klupe bio podrška svojim kolegama.

"Danas sam na klupi bio u vidu podrške, nadam se da sam jednim dijelom uspio da sudjelujem u svemu tome. .Oni su ipak igrali na terenu i uspjeli da to sve izguraju, Mislim koliko god imali veliku podršku, morate to sve proći na terenu, posebno kada vodite 2:0 u setovima, a onda se protivnik vrati u igru. Smogli su snage da u tom odlučujućem setu da energično završe meč i svaka im čast još jednom", kazao je Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi