Džumhur danas ponovo protiv Berankisa

Damir ponovo na terenu

Džumhur danas ponovo protiv Berankisa

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (ATP 31.) danas će snage u 1. kolu ATP turnira iz serije 500 u Beču odmjeriti protiv starog poznanika Ricardasa Berankisa. 

Džumhur se ponovo nalazi u sjajnoj formi, a u Beč dolazi nakon osvojene titule u Moskvi. Na tom turniru je u finalnom meču porazio upravo današnjeg protivnika Berankisa sa 2:1 u setovima. 

Inače, ova dva tenisera imaju dugu historiju međusobnih duela, a za sada je nešto uspješniji Berankis. On je dobio tri međusobna duela protiv Džumhura, dok je Damir dobio posljednja dva. Prema svjetskim kladionicama naš teniser je veliki favorit na ovom meču, a na njega je koeficijent od 1,40 do 1,50. S druge strane, na pobjedu Litvanca koeficijent se kreće od  2,60 do 2,70. 

Usput vrijedi napomenuti da bi Damir u narednim danima mogao nastaviti koračati naprijed na ATP listi, a već se pomjerio za jednu poziciju. Naime, nakon što je David Ferrer ispao u prvom meču na turniru u Baselu, Damir se na aktivnoj ATP listi popeo na 30. mjesto, ali obzirom da i ostali igrači ovih dana igraju svoje mečeve, još uvijek nije poznato da li će tu i ostati u slučaju eventualnog poraza danas. U slučaju da Damir pobijedi, mogao bi od narednog ponedjeljka biti 29. teniser svijeta, ali to će također zavisiti od ostalih rezultata.

Bilo kako bilo, današnji meč između Džumhura i Berankisa planiran je za 16.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi