Džumhur danas u borbi za treće ATP finale

Naš teniser igra protiv Dolgopolova

Džumhur danas u borbi za treće ATP finale

Osam uzastopnih pobjeda na ATP Touru kažu da je Damir Džumhur jedan od tenisera sa najboljom formom u ovom trenutku. Može li to iskoristiti te se danas plasirati u svoje treće finale ATP turnira, ostaje nam da vidimo. 

Naš najbolji teniser danas će u polufinalu ATP turnira u kineskom Šenženu igrati protiv Alexandra Dolgopolova, ukrajinskog tenisera koji važi za jednog od najčudnijih igrača na Touru. Kada ga ide dobro, Dolgopolov je prijetnja za sve, ali to je baš rijetkost. S druge strane, većinom igra na rubu živaca i polomi nekoliko reketa po meču tako da je to jedan od glavnih razloga zašto je jedan takav talenat tek na 53. mjestu ATP liste.

Naravno, nije Alexandr bio uvijek tako loše plasiran. On je tokom 2012. godine bio 13. teniser svijeta, a tada je imao samo 23 godine i činilo se da je samo pitanje dana kada će ući među najboljih deset. Ipak, to se nikada nije desilo, a vjerovatno i neće. On ove sezone igra veoma loše. Ima tek tri pobjede više nego poraza (21:18), ali ipak je osvojio jednu titulu. Otkad je počela godina, uspio je da se pomjeri za devet mjesta na ATP listi. Kada to poredimo sa Damirom koji je trenutno najmanje 36. teniser svijeta, a na početku godine je bio na 77. mjestu, jasno je da je naš teniser imao bolju godinu. 

Dolgopolov je do polufinala stigao uz samo jedan izgubljeni set i to u prethodnom kolu proti Dudija Sele koji mu je kasnije i predao meč, dok Džumhur još nije izgubio nijedan set. Njih dvojica nisu igrala međusobni meč na ATP Touru.

Današnji susret neće početi prije 12.30 častova, a prije njihovog meča u prvom polufinalu igraju Švicarac Henri Laaksonen i Belgijanac David Goffin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi