Džumhur do zaslužene pobjede protiv Simona

ATP turnir u Winston-Salemu, 2. kolo

Džumhur do zaslužene pobjede protiv Simona

E. Ganibegović

Bh. teniser Damir Džumhur je u drugom kolu ATP turnina u Winston-Salemu, bio bolji od Gillesa Simona sa 2:1, po setovima 6:4, 1:6 i 6:4.

Prvi set je donio bolji igru našeg tenisera, koji je za 42. minute sa 6:4 u gemovima bio bolji. 

U drugom setu, Damir nije igrao baš najbolje, pa je njegovu lošu igru iskoristio Simon, koji ga je za pola sata igre dobio sa 1:6 u gemovima.

U trećem setu smo gledali veliku borbu, gdje naš teniser nije baš najbolje ušao, međutim nakon što je gubio sa 1:4, fenomenalnom igrom je uspio da preokrene na 5:4, te je zadnji gem odradio rutinski i na kraju slavio sa 6:4, pa se tako plasirao u treće kolo turnira. 

Džumhur će u trećem kolu odmjeriti snage sa Heraciom Zeballosom, koji je u drugom kolu bio bolji od Fernanda Verdasca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi