Osvojio prvi bod za BiH

Džumhur: Dubl će biti jako važan

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u duelu sa Finskom u okviru 2. kola II grupe Euro-Afričke zone vodi sa 2:0, a prvi bod našoj selekciji donio je Damir Džumhur.

Naš najbolji teniser savladao je Finca Paukkua rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(4), 6:4).

"Prvi meč je na svu sreću dobro završio. Zadovoljan sam svojom igrom, zadovoljan sam kako se odvijao meč. Nije bilo ni malo lagano, njegov ranking definitivno ne pokazuje zapravo ono stvarno stanje kakav je on igrač. Imao je dosta problema sa povredama, ali zaista momak odlično igra, a to je pokazao i u ovom meču", rekao je Džumhur nakon pobjede protiv Paukkua, te dodao:

"Odličan se meč igrao, nije bilo lagano, pogotovo u tie-breaku drugog seta. Ipak, u oni bitnim poenima sam jako dobro odigrao, dobro sam servirao i prvi bod je tu, a dubl će biti itekako važan", zaključio je najbolji bh. teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.