Džumhur: Hajek nije nepobjediv

Naš teniser na Australian Openu

Džumhur: Hajek nije nepobjediv

E. Škorić

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur napravio je historijski rezultat izborivši nastup na glavnom turniru Australian Opena.

Džumhur će u ponedjeljak igrati protiv češkog tenisera Jana Hajeka u prvom kolu prvog Grand Slama u ovoj sezoni. Naš mladi teniser je prošao kvalifikacije bez izgubljenog seta, a posljednja prepreka bio je Belgijanac Ruben Bemelmans.

"Imao sam dosta neiskorištenih break lopti, ali nije bilo zbog umora. Više je bilo zbog dobrih servisa Bemelmansa. Ipak, one najbitnije sam iskoristio", rekao je Džumhur u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

Mnogi su ga nakon žrijeba otpisali...

"Definitivno najbolji osjećaj do sada u karijeri. Nakon žrijeba mnogi su me otpisali, ali bilo je i onih koji su vjerovali u mene. Jednostavno, dao sam sve od sebe, pokušao odigrati dobre mečeve i na kraju napravio historijski uspjeh. Bez izgubljenog seta rijetko koji igrač prolazi kvalifikacije, ali eto i to je pokazatelj da sam zaista dobro igrao".

Hajeku više odgovara zemljana podloga 

"Hajek je definitivno igrač koji je bolji na zemlji nego na tvrdoj podlozi. Vrlo malo turnira igra na tvrdoj podlozi,  a to da sam u maju prošle godine izgubio 7:6 treći set n zemlji dovoljan je pokazatelj da je realno očekivati pobjedu u ovom meču, ali neću mnogo pričati unaprijed. Idemo korak po korak. Nekoliko je bitnih faktora koji su na mojoj strani, a jedan od njih je bh. publika koja je u Melbournu savršena. Pogotovo na jučerašnjem meču kada su bili najglasniji i koji su bili drugi igrač na terenu. Lijepo je kada vas oni nose i daju vam pozitivnu energiju", dodao je Džumhur.

Kome bi posvetio eventualni osvojeni turnir kao što je Australian Open?

"Posvetio bih ga, prije svega, mojim roditeljima koji su uvijek bili uz mene. Mom ocu koji je i moj trener, cijeloj porodici i svim prijateljima koji su bili uz mene. Svim navijačima koji me bodre i svim mojim Bosancima i Hercegovcima!", rekao nam je Džumhur na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.