Džumhur historijski meč igra u Hisense Areni

Protiv Tomasa Berdycha

Džumhur historijski meč igra u Hisense Areni

Poznate su satnice i termini mečeva 3. kola Australian Opena, a nakon što je u prošlom kolu igrao na terenu broj 13 koji čak nije bio pokriven ni kamerama, ovoga puta će Damir Džumhur na megdan sedmom teniseru svijeta izaći u Hisense Areni.

Nakon što je bh. javnost ustala uskraćena za bilo kakvu sliku prenosa meča protiv Dodiga nastup u sportskom zdanju koje prima 10.500 gledala garant je da će ovoga puta biti drugačije. 

Historijski susret najboljeg bh. tenisera zakazan je za 11:00 sati po australskom vremenu, odnosno za 1:00 sat iza ponoći po centralnoevropskom u petak, 16. januara, ali prije meča našeg tenisera na Hisense Areni će se igrati još dva meča, pa će Damirov meč vjerovatno početi u četiri sata iza ponoći.

Za razliku od “običnog” terena broj 13 koji je bio itekako sretan bh. teniseru, a na kojem su vladali nehumani vremenski uslovi za igru, Hisense Arena ima pokretni krov koji može biti stavljen u funkciju za samo deset minuta.

Pored tenisa u ovoj impozantnoj dvorani, čija je izgradnja košta više od 65 miliona dolara, odvijaju se i drugi sportski, ali i kulturni događaji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.