Davis Cup, 2.kolo

Džumhur: Holanđani nam svjesno daju ulogu favorita

D. Kurbegović

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 7. do 9. aprila u zeničkoj Areni biće domaćin 2. kola, I Euro/Afričke grupe, a protivnik našoj selekciji biće Holandija.

Danas je održana i press konferencija našeg  tima, na kojima su se prisutnima obratili kapiten, te selektor i igrač kao i u prošlom duelu protiv Poljske, Tomislav Brkić, naš najbolji teniser Damir Džumhur, te mladi Nerman Fatić. Mirze Bašića nije bilo, jer će on danas u poslijepodnevnim satima stići iz Meksika.

Selektor i igrač Tomislav Brkić svjestan je da igraju protiv jakog protivnika, te da je veliki uspjeh za naš tenis što smo došli da se s Holandijom borimo u I grupu Euro/Afričke zone.

„Protiv Poljske smo na papiru dobili 5:0 što zvuči lagano, ali na terenu je bilo znatno teže nego što konačni rezultat glasi.Mislim da su ovaj put šanse podjednake, Holandija ima jako dobar tim što se tiče singla i dubla. Ja vučem malu povredu još od prošlog turnira, ali se nadam da ću do subote biti spreman za dubl. Mirza kako ste čuli dolazi danas i nadam se da će se dobro pripremiti za ovaj meč. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadamo se najboljem. Mi uvijek igramo srcem za reprezentaciju, nadam se samo da će ovaj put biti više publike nego protiv Poljske. Ovo je za nas historijski rezultat, došli smo da se borimo za plasman u Svjetsku grupu, tako da bi nam mnogo značila podrška publike i dobro ispunjena zenička Arena“ kazao je Brkić.

Naš najbolji teniser fizički i psihički je spreman za teške duele koji ih očekuju u tri dana.

„Podloga je za nijansu brža nego prošli put, mislim da imamo dovoljno vremena da se naviknemo na tu podlogu. Bitno je da svi budemo zdravi i spremni za petak. Nadam se da ćemo odigrati dobro protiv Holandije, oni imaju odličan tim, ali i mi smo spremni da se borimo do kraja i damo posljednji atom snage. Holandija namjerno ulogu favorita prepušta nama jer oni tako skidaju pritisak sa sebe na taj način, vjerovatno i zbog našeg domaćinstva. Holandija je iskusna ekipa, imaju Robina Hasea koji je nekoliko godina među 100 igrača, imaju Rogera koji je bio među 10 najboljih u dublu, De Bakera koji je također bio među top 40 igrača na svijetu. I mi smo iskusni jer dugo godina igramo zajedno kao tim, ja vjerujem da će i ovaj put presuditi naše zajedništvo“ kazao je Damir Džumhur.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi