Džumhur i Bašić nazadovali na novoj ATP listi

Blagi pad bh. tenisera, na vrhu bez promjena

Džumhur i Bašić nazadovali na novoj ATP listi

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nazadovao je na novoj ATP listi.

Džumhur je prema novoj ATP listi sada 81. igrač svijeta što je za jedno mjesto slabije u odnosu na prethodnu listu. Naš teniser je na 81. mjestu sa 695 poena.

Na novoj ATP listi na četiri pozicije nazadovao je i Mirza Bašić koji je sada sa 418 poena 139. teniser svijeta. Blagi napredak ostvarili su Aldin Šetkić i Tomislav Brkić koji su napredovali za jednu poziciju. Šetkić je na 206. mjestu, dok je Brkić na 368. poziciji.

U samom vrhu nije bilo promjena, Novak Đoković je i dalje ubjedljivo prvi sa 15,040 bodova, dok je drugi Andy Murray sa 5,000 bodova manje. Treći je i dalje Federer, a iza njega nalazi se Rafael Nadal.

U TOP 10 još su Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Miloš Raonić, Tomaš Berdych, Dominic Thiem i Jo-Wilfried Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi