Džumhur i Šetkić napredovali, Bašić u velikom padu

Nova ATP lista

Džumhur i Šetkić napredovali, Bašić u velikom padu

Danas je objavljena najnovija ATP rang lista na kojoj nije bilo promjena u TOP 10 u odnosu na prošlosedmičnu.

Prvo mjesto i dalje drži Andy Murray sa 11,540 bodova, a njegov prvi pratilac je Novak Đoković sa 9,825 bodova. Dalje slijede Stan Wawrinka, Miloš Raonić, Kei Nishikori, Rafael Nadal, Marin Ćilić, Dominic Thiem, Gael Monfils i Roger Federer, koji zatvara TOP 10.

Kada je riječ o bh. teniserima, naš najbolje plasirani igrač je i dalje Damir Džumhur koji je napredovao za jednu poziciju i sada je 81. na listi sa 659 bodova. Aldin Šetkić je napravio pomak od sedam pozicija i sada je 241. sa 216 bodova, dok Mirza Bašić i dalje pada i sada je 231. igrač svijeta sa 224 boda. U odnosu na posljednju listu, Bašić je nazadovao za čak 19 pozicija.

Tomislav Brkić je na najnovijoj rang listi 418. igrač svijeta sa 100 bodova, a Nerman Fatić je 658. sa 22 boda. Mladi Darko Bojanović zauzima 1463. poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi