Džumhur: Idem napraviti iznenađenje protiv Goffina

Bh. teniser nakon pobjede za SportSport.ba

Džumhur: Idem napraviti iznenađenje protiv Goffina

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur nakon tri sata i 15 minuta igre uspio je savladati Kylea Edmunda sa 3:2 i plasirati se u drugo kolo Australian Opena.

Džumhur je pobjedom nad Edmundom upotpunio pisanje bh. bajke na prestižnom teniskom turniru, a prve impresije nakon ostvarenog uspjeha iznio je u razgovoru za SportSport.ba.

"Očekivao sam pobjedu. Znao sam da moram što duže biti s njim u igri, jer njegova igra počinje s vrememom padati. Tako je i bilo", rekao je Džumhur i potom dodao:

"Loše sam ušao u meč, a s druge strane on je igrao izvanredno. U drugom setu sam bio bolji i dobio tie-break, koji je bio jako važan. Zatim je u trećem setu presudio jedan loš gem na servis i izgubio sam sa 6:4. Međutim, u četvrtom i petom setu sam odlično servirao i čekao šansu na reternu. Uspio sam da slomim njegov otpor i da pobijedim u vrlo teškim uslovima", riječi su Džumhura nakon meča s Edmundom.

Džumhur u narednom kolu igra protiv Davida Goffina iz Belgije. Optimizma ne nedostaje.

"Što se tiče meča s Goffina biće još teže i biće potrebna još bolja igra da se pobijedi. On je 16. igrač svijeta i zasluženo je tu. Znam da je veliki talenat, ali ću se dobro odmoriti i pokušati da napravim iznenađenje", podvukao je Džumhur na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi