Džumhur: Iskoristio sam sve mane i nesigurnost Cuevasa

Bh. teniser nakon prolaska u drugo kolo US Opena

Džumhur: Iskoristio sam sve mane i nesigurnost Cuevasa

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u prvom kolu US Opena savladao je Urugvajca Pabla Cuevasa sa 7:5, 7:6, 6:1. 

Džumhur u posljednje vrijeme igra sjajno, a nakon meča prvog kola nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspjehom. 

"Uspio sam na US Open prenijeti dobru igru iz Winston-Salema. Bio je ovo težak meč, što je bilo i za očekivati jer ipak je to Cuevas koji je već dvije-tri godine u top 30 igrača na ATP-u, ali sam znao da nije u najboljoj formi. Mislim da sam iskoristio sve njegove mane i nesigurnost koju je imao. Igrao sam dosta dobro kada je bilo najbitnije. Drugi set sam mogao možda i ranije završiti, ali sam zadovoljan", rekao je Džumhur i dodao:

"Jedina loša stvar je što nismo odigrali jučer, pa zbog toga nemam dan pauze. Već osjećam umor malo više nego u prethodnim mečevima, ali nadam se da ću se izboriti s tim. Isto tako se nadam dobroj partiji i u drugom kolu kao i plasmanu u naredni krug.", završio je Džumhur.

Džumhur će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Nicolas Kicker - Cedrik-Marcel Stebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi