Džumhur ispao u prvom kolu Roland Garrosa
Foto: EPA

Kicker bolji od bh. tenisera

Džumhur ispao u prvom kolu Roland Garrosa

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u drugo kolo Rolland Garrosa.

Džumhur je danas u Parizu odmjerio snage protiv argentinskog tenisera Nicolasa Kickera koji je sa 3:1 u setovima savladao našeg tenisera. Argentinac je sredinom prvog seta napravio prevagu u svoju korist, jer je kod rezultata 3:3 osvojio break i poveo je sa 4:3.

Do kraja prvog seta Kicker je čuvao svoju prednost, te je nakon 6:3 poveo sa 1:0 u setovima. Međutim, Džumhur je odlično zaigrao u drugom setu što mu se na kraju isplatilo, te je sa ubjedljivih 6:2 izjednačio na 1:1 u setovima. Ipak, drugi set je bio najbolje što je naš teniser pružio u ovom meču.

Naime, Argentinac je već u trećem setu ponovo preokrenuo stvari u svoju korist i poveo je sa 2:1 u setovima, nakon što je u trećem slavio sa 6:3. U četvrtom setu bh. teniser je pokušao ponovo da se vrati u meč, ali nije uspio. Kicker je već u prvom gemu napravio break koji nije ispuštao do kraja. 

Argentinski teniser je treći set dobio sa 6:4 i tako je sa ukupnih 3:1 u setovima slavio u današnjem meču i plasirao se u drugo kolo.

Roland Garros, 1. kolo:

Džumhur - Kicker 1:3 (3:6, 6:2, 3:6, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi