Džumhur izgubio od 163. igrača svijeta
Foto: EPA

Kvalifikacije Cincinnatija

Džumhur izgubio od 163. igrača svijeta

M. Šljivak

Damir Džumhur nije uspio da se plasira u finale kvalifikacija na ATP turniru u Cincinnatiju. Od bh. tenisera večeras je bio bolji mladi Amerikanac Stefan Kozlov s 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 7:5.

Ovaj meč je počeo prije 24 sata, ali je zbog vremenskih neprilika nastavljen tek danas. U drugi dan je Kozlov ušao vodstvom od 4:2, te je dobrim servisom došao i do vodstva od 5:2 u prvom setu.

Međutim, Damir se vratio. Uspio je napraviti break u devetom gemu, te doći do prilike da servisom izjednači rezultat.

Ipak, to se nije desilo. Osamnaestogodišnji Amerikanac oduzima Džumhuru servis već u narednom gemu, te dolazi do osvajanja prvog seta sa 6:4.

Drugi set donosi break za breakom. Četiri početna gema su donijela isto toliko oduzetih servisa, da bi bh. teniser svoj drugi napravio u sedmom gemu, kojeg je potom i potvrdio za vodstvo od 5:3. Novim osvojenim gemom na servis protivnika Džumhur je uspio da osvojio drugi set sa 6:3 i da izjednači rezultat na 1:1.

Sigurnom igrom su oba tenisera ušla u treći set, ali u petom gemu Kozlov ponovo pravi break, ali mu Džumhur ponovo i uzvraća.

Serija oduzetih servisa nastavljena je i u sedmom gemu. Ponovo Damir dosta griješi, Kozlov to koristi i ponovo dolazi do 4:3.

Zatim bez problema 18-godišnji američki teniser osvaja gem na svoj servis, Damir uz dosta muke uzima svoj servis, ali već u narednom gemu Džumhur pravi break i dolazi do izjednačenja rezultata na 5:5. Novi break u narednom gemu, ponovo ga pravi Kozlov koji dolazi do 6:5, a zatim i servisom potvrđuje osvajanje trećeg seta sa 7:5 i dolazi do pobjede u ovom meču s 2:1.

ATP Cincinnati, kvalifikacije:

Kozlov - Džumhur 2:1 (6:4, 3:6, 7:5)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi