Džumhur: Jednostavno mu nisam dao da diše

Bh. teniser u 2. kolu Wimbledona

Džumhur: Jednostavno mu nisam dao da diše

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon pobjede protiv Renza Oliva.

Džumhur je odigrao fenomenalan meč danas protiv Oliva kojeg je "pomeo" sa 3:0 u setovima. Naš teniser je dominirao tokom cijelog meča i nije dozvolio protivniku da pronađe pravi ritam. Džumhur je nakon meča izjavio da Olivu jednostavno nije dao da diše, te da je konstantno vršio pritisak.

"Prije meča sam osjećao da on nije taj kalibar za igru na travi. No, kada igrate loš meč onda se može desiti da i on zaigra mnogo bolje. Nametnuo sam svoj ritam od početka i nisam mu dao da diše. Osjetio sam da me ne može ugroziti, opustio sam se i znao sam da je ovo moj dan", rekao Džumhur, te dodao:

"Osjećam se fenomenalno protekle dvije ili tri sedmice. To nije bio slučaj zadnjih mjeseci kada sam imao psihičkih problema i nisam bio spreman fizički za meč što je dosta čudno na mene. Brzo sam se umarao i nisam se dobro osjećao. Sada se odlično osjećam i mnogo mi je lakše igrati u ovakvoj formi".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi